Дупнишкото АРЗ и Столична община се споразумяха за парите

Националният протест за 6-и април се отлага, подписан е погасителен план за изплащане на няколко вноски

Даниела Методиева
01.04.2011
размер на текста:

Борислав Тасков (вляво) обясни, че отношенията вече са уредени. Снимки: dennews.bg

Дупнишкият авторемонтен завод ще си получи 95% парите от Столична община в размер на 1 млн. лв. по договор за ремонти на автобуси извършени от 2009-а година насам. Така националният протест насрочен за 6-и април се отменя, като вече е подписан и погасителен план за издължаване към АРЗ-Дупница. До решението за протеста се стигна, след като стана невъзможно изплащането на заплатите на работниците и трябваше да започнат съкращения.

В дупнишкия завод се ремонтират градските автобуси на столицата


Председателят на Инициативния комитет за протеста Борислав Тасков обясни, че това е станало възможно, след като вчера той е бил поканен на среща в София с представители на „Столичен автотранспорт” ЕАД. Преди това те са имали среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, с която са се разбрали Столична община да започне да им превежда на части гласуваните в бюджета за тази година пари.
Според подписания погасителен план първата вноска от Столичен автотранспорт ЕАД в размер на 100 000 лв. трябва да бъде направена до 5-и април. В следващите четири месеца ще бъдат превеждани по 150 000 лева.
Борислав Тасков увери, че когато пристигнат първите пари, ще бъдат изплатени заплатите на работниците за месец февруари.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети