Скокът на горивата издухва билетите в Бобов дол с най-малко 20 ст. нагоре

Основният превозвач в общината и сега работи на загуба, твърди шефът на транспортната фирма и общински съветник Рангел Рангелов

Десислава Панайотова-Янкова
09.03.2011
размер на текста:

Рангел Рангелов

Увеличение на цената на билетите с най-малко 20 стотинки за линиите в Бобов дол обмисля основният превозвач в общината-фирмата „Даци-Р”, чиито шеф е общинският съветник от БСП Рангел Рангелов.
Засега само надеждата за спад на цените на горивата, чрез намаляване на акциза задържа искането на транспортния шеф, но той е категоричен, че и в момента автобусите му работят на загуба. От две седмици автобусите за екскурзии и случаен превоз на фирмата обаче карат на нови цени.
„Всички линии в общината се обслужват от нас, но единствената за която може да се каже, че връща пари е линията Дупница-Бобов дол. От останалите трудно покриваме дори горивото, да не говорим за заплати на шофьорите и ремонт”, обясни той.
За евентуалнто увеличение на цената на билетите играе роля и загубената субсидия от държавата за транспорт до селата със слаб поток на пътници.
„Преди имахме такава субсидия за 4-5 села и това ни облекчаваше. С встъпването в длъжност на Грети Алексова за кмет обаче бяха изпуснати сроковете пред транспортното министерство и в момента обслужваме тези села на чиста загуба”, обясни още Рангелов.
В момента фирмата му работи по общинските линии с анекс към договор, но в рамките на месец трябва да бъде проведен нов конкурс. „Тогава ще видим как ще се наредят нещата, защото сегашните цени на билетите са непосили при новите цени на горивата, които явно или ще се задържат или ще се повишават още”, допълни транспортният шеф и уточни, че негови колеги в страната вече са поискали увеличение с 50 ст. за вътрешните линии.
Що се отнася за участие в готвените за неделя протести в страната Рангелов обясни, че няма официална покана от страна на Асоциацията на превозвачите. Според него обаче идеята за зареждане на гориво за минимални стойности е глупава.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети