Общинската болница още чака от Здравната каса в Кюстендил парите си за януари

Шефът на РЗОК д-р Попниколов обяви, че не са представени отчетите, управителят д-р Ташуански го обвини в поредната манипулация

Даниела Методиева
08.03.2011
размер на текста:

Според д-р Таушански колегата му д-р Попниколов отново се опитва да представя нещата както му е удобно. Снимки: dennews.bg

Персоналът на общинската болница в Дупница все още е без заплати за месец януари. Оказва се, че очакваните преводи до края на февруари не са направени и работещите там са останали без пари за празничните дни, както и за днешния 8-и март.
Шефът на Здравната каса в Кюстендил д-р Матей Попниколов обясни, че причината все още да не е разпоредил преводите е фактът, че от ръководството на общинската болница в Дупница не са представени отчетите за дейността по клинични пътеки за месец януари. Оказва се, че останалите болници са направили това, а само общинската в Дупница не е успяла да се справи навреме.

Д-р Матей Попниколов обясни, че чака още отчетите.


Според управителя на болницата д-р Любомир Таушански причината да не бъдат направени все още преводите е фактът, че договорът със Здравната каса беше сключен в последния възможен срок на 28-и февруари. Имаше вероятност голяма част от тях да отпаднат заради изискване от страна на шефа на Здравната каса в Кюстендил д-р Матей Попниколов да бъдат представени сертификати за микробиологичната и клинична лаборатория.
„Истината е, че д-р Попниколов за пореден път се опитва да манипулира общественото мнение и да изкривява фактите в негова полза. Той силно се надяваше ние да не успеем да сключим договор с касата и затова той не е свършил своята работа по превеждането на парите ни навреме”, коментира днес д-р Таушански.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети