Свидетел черта схема на разположение на тоалетна чиния на делото за обида срещу Пламен Миланов

За да не се получавало повторение на Лайпцигския процес, адвокат се отказа от свидетели, за да не натоварва съда

Даниела Методиева
07.03.2011
размер на текста:

Шефът на транспорта Стефан Бойчев( отляво) дойде като свидетел. До него е другият разпитан днес- снабдителя на частната болница Костадин Иванов. Снимки: dennews.bg

Свидетел черта схема на разположение на тоалетна чиния на делото за обида днес срещу таксиметровия бос Пламен Миланов. Работникът по поддръжка в частната болница Кирил Христов около десетина минути трябваше да обяснява с химикал и лист в ръка пред съдия Илиана Димова и адвокатите Александър Радев, Емил Йовчев и Елка Делчева как е успял едновременно да ремонтира тоалетното казанче и да чуе и види изказването на подсъдимия Пламен Миланов по bTV на 28-и октомври 2009-а година, че общинския съвет в Дупница е частен.

Работникът по поддръжката Кирил Христов, приятелката на аптекар Мария Попова Йорданка Стоилова и служителката й Калинка Митева преди влизане в съдебна зала. 


Заради това изказване на Пламен Миланов дело за обида срещу него водят 17 общински съветници, които искат обезщетения в размер на 10 000 лева. Сред тях са и управителят на частната болница в Дупница д-р Ени Лефтеров и гастроентерологът д-р Васил Бачев.
Именно като техен свидетел се яви днес работникът по поддръжката Кирил Христов, който трябваше да чертае въпросната схема и да обяснява вратата на тоалетната накъде се отваря и дали е възможно по време на работата си да види и чуе изказването на Миланов. Накрая работникът, който беше последния от петимата свидетели днес, си тръгна почервенял и възмутен от съдебната зала. Показания за двамата съветници д-р Лефтеров и д-р Бачев даде и снабдителя на болницата Костадин Иванов, който обясни, че след като чули изказването на Пламен Миланов двамата били вбесени и гонели всички от кабинетите си.
Показания не можа да даде и синът на председателят на ОбС Явор Тодоров- Орлин Тодоров. Адвокат Радев обясни, че е студент и е в изпитна сесия.
Адвокат Емил Йовчев реши да се откаже от свидетели защото не искал да се повтаря Лайпцигския процес и съда да се натоварва, а делото да се проточва. Затова той реши на следващите заседания да бъдат разпитвани само по двама свидетели на обидени съветници.
На днешното заседание в съдебна зала влезе шефа на отдел „Транспорт” в община Дупница Стефан Бойчев, който дава показания по време на работа и за да не закъснява много, бе разпитан пръв. Стефан Бойчев обясни пред съда, че освен пред телевизията, Пламен Миланов е заявявал и в личен разговор с него, че община Дупница му взима хляба и че общинския съвет защитава частни интереси.
Бойчев припомни и откъде идва това изказване на Миланов, а именно заради спора за таксиметровите стоянки на Минчовия площад. Заради този спор през 2009-а година започна война между фирмата на Миланов и „Елит такси” и конкурентната „Сити такси” за стоянките в Дупница.

Адвокатите Радев и Йовчев трябва да доведат още свидетели.


Служителка и приятелка на общинската съветничка Мария Попова се разминаха в показанията си за здравословното й състояние. Служителката Калинка Митева обяви пред съдия Димова, че изказването на Пламен Миланов е докарало на Мария Попова силно главоболие, а тя иначе била здрава и не се оплаквала от нищо. В противовес на тези твърдения бе изказването на приятелка от детските години на Мария Попова Йорданка Стоилова, която обясни пред съда, че общинската съветничка страда от мигрена, която я тормози от близо 10 години.

От показанията на свидетелите днес стана ясно, че са успели да гледат сутрешния блок на bTV на 28-и октомври 2009-а година, въпреки, че са били на работа. По стечение на обстоятелствата и в болничните стаи и в кабинетите четирима от тях са успели да видят и чуят изказването на Пламен Миланов. 
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети