Съветниците в Дупница се поправиха за социалните придобивки на учителите

Даниела Методиева
30.03.2011
размер на текста:

Учителите дойдоха заедно със синдикалните лидери Любка Георгиева и Тодорка Дамянова (крайните вдясно)

Общинските съветници в Дупница се поправиха и на днешната сесия приеха промени в бюджета за тази година, с които възстановиха правото на учителите да получават социални придобивки. Това стана на днешната сесия на местния парламент, на която присъстваха преподаватели от училища и детски градини, както и лидерите на двата синдиката КТ Подрепа Любка Георгиева и на КНСБ Тодорка Дамянова.

Кметът Янев беше поздравен от учителите за рождения си ден днес.


В една от точките бе залегнала ограничителна мярка по отношение на изплащането на парите за работно облекло и СБКО в образованието. В бюджета за тази година бе залегнало условие това да става възможно но само, ако бъдат спестени средства.
Заместник-кметът по социалните дейности Даниела Ушатова, която също присъства на сесията, обясни, че с изготвянето на бюджета за тази година въпросният текст, който се оказа спорен, не е бил написан достатъчно ясно. Именно оттам е дошло и съмнението сред учителите, че няма да имат право да получат полагащите им се допълнителни средства за облекло и СБКО. С днешната поправка бе уточнено, че този текст не се отнася за тези звена, които са на делегирани бюджети.
След като стана ясно, че вече проблемът им е решен, учителите благодариха на кмета на Дупница Атанас Янев и го поздравиха за рождения ден, за който градоначалника не пропусна да почерпи присъстващите в залата. Той си тръгна от сесията и с букетт червени рози, който му подари най-новата общинска съветничка от БСП

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети