Тежък инфаркт убил Мишо Бирата, федерацията по баскетбол в траур

DenNews.bg
30.03.2011
размер на текста:

Михаил Михов Снимка: БГНЕС

Собственикът на „Леденика” и председател на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата е починал в следствие на тежък инфаркт, а не е жертва на убийство, каквато информация беше разпространена по-рано днес.
Михов е намерен мъртъв в хотел в Правец. По тялото му няма следи от насилие. В изявление по повод кончината на Михаил Михов на федерацията по баскетбол се казва, че 30 март 2011 г. ще бъде запомнен като най-трагичният ден за родната централа. "БФБ с дълбоко прискърбие съобщава, че днес, 30 март 2011 г., вследствие на тежък инфаркт, на 47-годишна възраст внезапно ни напусна президентът на федерацията Михаил Михов. Отиде си човекът, чието сърце бе изцяло отдадено на баскетбола. През целия си съзнателен живот, Михаил Михов гореше с огъня на играта, на която бе посветил време, средства и цялата си любов. От избирането му за президент на БФБ през 2008 г. до последния си дъх той влагаше цялата си енергия, опит и инициативност за възраждането на българския баскетбол и превръщането му в любим спорт за децата и подрастващите. Неговата кончина оставя дълбока празнота в душите на всички спортисти, треньори, клубове, школи и спортни деятели, както у нас, така и в чужбина, където той достойно представяше българските баскетболни среди", се казва в изявлението публикувано на сайта на федерацията.
Името на Мишо Бирата нашумя, след като от вестник "Галерия" разпространиха записи на разговори между премиера Бойко Борисов и директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, припомня БГНЕС. В разговора Борисов обяснява на генерала да се обади на Симеон Дянков и веднага да бъдат изтеглени хората от бирената фабрика на Михаил Михов- Мишо Бирата. Разговорите, от които стана ясно, че над бизнесмена се опъва чадър бяха общо три. Впоследствие Бойко Борисов заяви, че бил помолен за това от президента Георги Първанов.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети