Съветниците в Дупница прибраха до стотинка в хазната парите от печалбата общинските дружества

Народните избраници отстраниха Атанаска Викторова от поста управител на „Ученически столове”

Даниела Методиева
30.03.2011
размер на текста:

Народните избраници в Дупница прибраха до стотинка в хазната парите на печелившите общински дружества. След приетото от съветниците предложение на икономическата комисия бюджета на общината ще бъде захранен с общо 129 000 лева.
Това стана на днешната извънредна сесия на местния парламент, на която бяха изслушани и приети всички отчети.
Най-много постъпления ще дойдат от ВиК-Дупница, което ще преведе 74 652 лв., след него се нарежда ГУМ-Дупница, чиято печалба от 46 000 лева също ще бъде преведена по сметката на общината. Предложението на общинския съветник от БСП Георги Пехливанси поне 10 000 лв. от печалбата за миналата година да бъдат оставени все пак по сметката на ГУМ бе прието с възражение от председателя на иономическата комисия д-р Лорета Николова и отхвърлено и при последвалото гласуване. Въпреки, че Финансово-счетоводната къща отчете едва 7 000 лева печелба, тези пари също бяха взети с решение на съветниците днес и ще бъдат преведени по сметките на община Дупница.
На днешната сесия бяха приети отчетите и на останалите дружества, които са губещи. МБАЛ "Свети Иван Рилски" отчете загуба от 500 000 лв., а „Реклама-Дупница” ЕООД 43 000 лв.
Управителят на общинското дружество „Ученически столове” в Дупница Атанаска Викторова бе отстранена от поста. Това решение бе гласувано на днешната извънредна сесия на местния парламент след внасянето на допълнителна докладна от председателя на ОбС Явор Тодоров. Временно нейното място до провеждането на конкурса ще бъде заето от главния счетоводител на дружеството Румен Георгиев, който е бивш одитор към общината и управител на „Домашния социален” патронаж. Като причина за отстраняването на Викторова бяха посочени излючително лошите финансови резултати, като натрупаните загуби само за миналата година възлизат на сумата от 267 000 лева.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети