Разследвана за корупционни схеми служителка от пункта на КАТ в Дупница получи наказание„последно предупреждение”

Даниела Коледарова веднага е депозирала и молба за освобождаване от длъжност

dennews.bg
29.03.2011
размер на текста:

Комисар Георги Джоглев съобщи новината след посещението на вътрeшния министър в Сапарева баня. Снимка: dennews.bg

Разследваната за участие в корупционни схеми служителка от пункта за регистрация в КАТ-Дупница Даниела Коледарова е наказана с последно предупреждение за уволнение. След това, тя е подала и молба за освобождаването й от длъжност.
Директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев обясни, че към това решение Даниела Коледарова по всяка вероятност е стигнала, заради наложеното й наказание, а до прилагането на тази административна мярка се стигнало, след като Даниела Коледарова била изслушана от дисциплинарна комисия при завръщането й след отпуск по болест повече от 2 месеца.
Комисар Георги Джоглев обясни, че има вероятност Даниела Коледарова да обжалва наложеното й наказание и това е причината все още да не излиза с официални изявления за резултатите от приключилата близо 5-месечна проверка.
Предстои изслушването и на последния служител Димитър Йорданов, който също беше в болнични повече от месец. Едва след това ще стане ясно и какво наказание ще му бъде наложено и ще бъде изнесена информация за резултатите от проверката, провокирана от спецакцията на отдел „Вътрешна сигурност” на 23-и ноември по сигнал за участие на служители от пункта в корупционни схеми.
Пръв наказание отнесе един от механиците в пункта Васил Михайлов, след това шефът Кирил Николов бе понижен в квартален инспектор.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети