Сградите на болницата в Дупница стават собственост на общината

Даниела Методиева
26.03.2011
размер на текста:

Сградите на болницата в Дупница стават собственост на общината. Това става ясно от докладната, която кметът Атанас Янев е внесъл в деловодството на местния парламент за намаляване на капитала на здравното заведение с 387 370 лв. чрез изваждане от активите на целия сграден фонд. Тази докладна предстои да бъде обсъдена на предстоящата сесия на 31-и март.
Като мотив за изваждане на сградите от капитала на общнската болница кметът Атанас Янев е посочил намеренията на неговия екип да кандидатства по проект за ремонт и санирането им. Изискването по Оперативна програма „Регионално развитие”, по която ще се кандидатства, е общината да да бъде вносител на проектното предложение, а не търговско дружество, каквото е общинската болница.
На сесията на 31-и март съветниците ще вземат решение, с което да задължат кмета да впише вече бившите имоти на болницата като собственост на общината. Освен това, общинският съвет ще отмени действиащия досега Учредителен акт на общинската болница в Дупница и ще приеме нов, в който да се отрази намаляването на капитала чрез изваждане от активите на сградния фонд.
От своя страна съветниците ще задължат управителя на общинската болница д-р Таушански да предприеме необходимите действия за вписване в търговския регистър на промените, свързани с намаляване на капитала на търговското дружество.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети