Микробиоложата на общинската болница в Дупница е била привиквана на разпит от служител на ГДБОП

Здравни инспектори от Кюстендил извършиха внезапна проверка по отделенията днес и нажежиха обстановката

dennews.bg
25.03.2011
размер на текста:

Завеждащата на лабораторията по микробиология в общинската болница в Дупница д-р Силвия Кирова е била привиквана на разпит в полицията в Дупница от служителя от местното звено на ГДБОП. Това обяви днес управителят д-р Любомир Таушански. Д-р Кирова е била привиквана да дава обяснения за сертификатите, с които разполага микробиологията и дали са налице всички, които се изискват от здравното министерство. Д-р Таушански обясни, че микробиоложката е давала показания в полицията, тъй като той не е допуснал служителят на ГДБОП да влиза в в болницата. За сметка на това други лаборатории в Дупница и Бобов дол са били проверявани на място и е била изисквана документация.
Внезапна проверка на инспектори от Районната здравно-осигурителна каса в Кюстендил бе извършена днес в общинската болница в Дупница. Те ровиха в документацията на отделенията, за да засекат дали няма разминаване между подадените отчети за клиничните пътеки.
Проверката на здравните инспектори бе причина в общинската болница да се нагнети напрежение сред персонала. Вече трети месец медиците са без заплати, те все още чакат парите си за януари. От Здравната каса в Кюстендил парите не са преведени с обяснение, че д-р Таушански е представил отчетите много късно.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети