Нова драма. Мъж плаши да се взриви с три газови бутилки в пловдивски блок

DenNews.bg
25.03.2011
размер на текста:

Само часове след развръзка на заложническата драма в банковия клон в Сливен, се завърза нова. Пловдивчанин се е барикадирал в апартамента си и заплашва да се взриви с три бутилки пропан-бутан.
В блока има отряд въоръжени спецполицаи, които водят преговори с него.
55-годишният Стоян Стоянов сам се е обадил на полицията и предупредил, че ще взриви себе си и блока, в който живее. От тогава пред жилището му има полицейски служители, които преговарят с него. На място се намират още пожарна кола и линейка, информира БНР.
Живеещите в 7-етажния блок първоначално не са евакуирани. Хората свободно са влизали и излизали от жилищата си. Към 15.00 часа полицаите обаче започнаха да отцепват района.
Повечето от съседите на мъжа казаха, че той е необщителен. Много от тях днес са разбрали, че се е развел. Пак по информация на живеещите във входа, жената на Стоян е в Ирландия, където гледа децата на двете им дъщери. Други пък казват, че той често взимал пари на заем и злоупотребявал с алкохола. В момента няма информация с какво се е занимавал. Преди е работел в завод "Рекорд" като охранител.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети