Бунтовниците сформираха временно правителство в Бенгази

dennews.bg
23.03.2011
размер на текста:

Временно правителство е сформирано в Бенгази от Преходния национален съвет, съобщават световните агенции, цитирани от news.bg
Един от членовете на съмета Махмуд Джебрил е застанал начело на правителството, съобщават елевизиите „Ал Джазира" и „Ал Арабия" .
Друга информация от тях , че армията на Кадафи е спяла да завземе град Мисрата, разположен на 200 километра от столицата Триполи, но след въздушните атаки на коалиционните сили, верните на Кадафи сили са отстъпили.
Успоредно с това стана ясно, че е в ход операцията "Обединен защитник", насочена към налагане на оръжейно ембарго срещу Либия.
В Средиземно море вече са разположени сили на съюзниците, които контролират движението на морските съдове. Целта на последната операция е да се предотврати пренасянето на оръжия и наемници за армията на Кадафи.
В операцията участват общо 16 морски съда, сред които един командващ съд, собственост на Италия; 10 фрегати - на Испания, Великобритания, Гърция, Италия, САЩ, Турция, Канада; три подводници - на Испания, Турция и Италия, два спомагателни кораба - на Италия и Турция.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети