КНСБ-Дупница търси под чии прозорци да иска парите на АРЗ

Директорът иска съдействие от синдикалния лидер Пламен Димитров на среща в петък

DenNews.bg
23.03.2011
размер на текста:

Тодорка Дамянова

КНСБ-Дупница търси вариант за организиране и провеждане на стачката в дупнишкия Авторемонтен завод, собственост на бизнесмена Давко Давков, който повече от година има проблеми с изплащането на заплатите на работниците и персонала. В предприятието вече има организиран стачен комитет, а работниците са готови да излязат на момента на протест под прозорците на столичния кмет Йорданка Фандъкова, заради близо 1 милион лева неразплатени на завода от "Автотранспорт-София" за извършени услуги в продължение на 17 месеца.

Синдикалният лидер на Дупница Тодорка Дамянова обаче обясни за dennews.bg, че преди да бъдат предприети стачни действия трябва да се спази законовата процедура за организирането й. "КНСБ може да излезе на стачка срещу работодателя, заради забавяне и неизплащане на заплатите. Но тъй като неговото обяснение са именно неспазени договори с друга фирма има искане за провеждане на протест пред общината в София. Това обаче може да бъде инициатива само на работодателя, а ние като синдикат да сме само участници в протеста", обясни Дамянова.

Затова и дупнишкият синдикат и работниците ще се съберат на среща в петък за избиране на формата и мястото на протеста.

По същото време в петък директорът на АРЗ Атанас Златков ще бъде на среща с националния лидер на КНСБ Пламен Димитров. "Голяма част от проблемите в завода се дължат на некоректност от страна на столичния автотранспорт-т.е. от Столична община. На са ни платени услуги извършени коректно по Закона за обществените поръчки. Но въпреки това ще потърсим съдействие от Пламен Димитров за изплащане на част от дължимите пари, за да може да се разплатим с работниците. Все пак нашата надежда е стачката да се размине", каза Златков.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети