Удари по въздуха спрели обстрела на войските на Кадафи срещу град Мисрата

dennews.bg
23.03.2011
размер на текста:

Въздушни удари на коалиционните сили спряха обстрела на войските на Кадафи над град Мисрата в западната част на Либия, съобщава news.bg позовавайки се на агенция Ройтерс.
Жител на града, цитиран от Ройтерс е обяснил, че след два удара на коалиционните сили по войските на Кадафи са ги принудили да прекратят обстрела над град Мисрата с танкове и полева артилерия.
Два мощни взрива „събудиха" жителите на либийската столица Триполи тази сутрин, съобщава БиБиСи. До този момент няма данни за пострадали.
Не е ясна и причината за взривовете - дали става дума за бомбардировки и ако това е поредният удар на коалиционните сили срещу режима „Кадафи", какви са били техните мишени.
Късно снощи един от командирите на бригадите на Кадафи,Хусейн ел Уарфали, бе убит край Триполи.
Френският президент Никола Саркози и американският му колега Барак Обама са постигнали споразумение за това как командната функция на НАТО да бъде използвана за подпомагане на коалицията в Либия.
Франция предлага на партньорите си за Либия да се създаде структура за политическо ръководство на военните операциите на коалицията.
НАТО изпраща бойни кораби в териториалните води на Либи, които имат за цел да не допускат нарушения наложеното оръжейно ембарго срещу Джамахирията.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети