Таксиметрови шофьори притеснени за оцеляването си при вдигане на тарифата

dennews.bg
23.03.2011
размер на текста:

Тасиметрови шофьори в Дупница са притеснени за оцеляването си, ако бъде прието предложението на част от колегите им да бъдат вдигнати тарифите. Сега цената на километър пробег в Дупница официално е 65 стотинки.
Според останалите представители на гилдията, пожелали да останат анонимни, има голяма вероятност да се изгубят и без това намаляващите клиенти заради кризата и безпаричието.
Таксиметровите шофьори обясняват притесненията си с факта, че през последните години много жители на Дупница са се изнесли да живеят в по-големите градове в търсене на работа, а оттам са намалели и техните клиенти.
Липсата на работещи предприятия и безработицата още повече утежняват положението в сферата на таксиметровите услуги. Преди години, когато работеха повечето от шивашките предприятия в града, много от работничките там ползваха таксита преди и след работа, обясняват още таксиметрови шофьори.
Дори и да плащат повече за горива заради поскъпването на цените, таксиметрови шофьори са готови да работят с по-малка, но сигурна печалба.
Все още предложението за поскъпването на този вид услуга в града не е конкретизирано, водени са само разговори с ръководството на общината.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети