Доставиха едва по 5 униформи демоде на клас в СОУ „Св. П. Хилендарски” в Дупница, след 5 месечно протакане

22.03.2011
размер на текста:

Ученикът от 10 а клас Любомир все още не е израснал сакото. Снимка: dennews.bg

Едва по 5 униформи, с отдавна слязла от употреба кройка, бяха доставени на клас днес в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Дупница от хасковската фирма „Никена”, след като в продължение на 5 месеца се бави изработването им. Част от късметлиите днес си тръгнаха, като носеха саката си. Както беше обещал управителят на фирмата Тощо Тодев, те бяха поставени на закачалки и увити в найлон.
За част от останалите униформи, обещанията били, че ще бъдат доставени утре, а до края на седмицата всички ученици вече ще бъдат облечени с новите си дрехи.
Сагата с униформите в най-голямото училище в Дупница започна на 4-и октомври миналата година, когато бяха взети пробите на всеки ученик поотделно. По договора с фирма „Никена” те трябваше да бъдат доставени на 4-и ноември. Оттогава досега, обещанията на управителя Тошо Тодев бяха това да стане до края на всички седмици досега. Последно той обеща да донесе поръчката днес, но се оказа, че малцина са тези ученици, които от утре ще влязат в клас с новите си униформи.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети