С ново споразумение фермери и правителство си стиснаха ръцете

DenNews.bg
22.03.2011
размер на текста:

Ако обещанията не бъдат изпълнени министър Найденов ще каже "чао" на кабинета.

С подписването на допълнително споразумение към меморандума сключен през месец юни 2010 г. правителството и Националната асоциация на зърнопроизводителите си стиснаха ръцете днес. Според документа субсидиите, включително евросубсидии и национални доплащания, ще бъдат платени на производителите до 30 април 2011 г. на всички бенефициенти без задължения към НАП.
Датата, до която не трябва да имат задължения, е 28 февруари 2011 г. За тези, които имат задължения, при тяхното погасяване, ще получат субсидиите в 15-дневен срок от представяне на удостоверение за липса на задължения пред разплащателната агенция, информира bTV.
От 1 май пък ще бъде създадена работна група за разглеждане на жалби по изплащането на субсидиите за 2010 г.
"До 30 април даваме отсрочка на изпълнителната власт, но ако към тази дата не бъде изпълнен ангажиментът, министърът на земеделието ще носи пряката отговорност", обеща председателят на УС на НАЗ Радослав Христов. Министър-председателят Бойко Борисов обясни, че това означава, че Мирослав Найденов ще трябва да подаде оставка.
"Ние искаме на плодородната българска земеделска земя да се гледа жито и царевица, а не върху нея да наредим слънчеви батерии", каза още Борисов, цитиран от bTV.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети