Прокуратурата в Дупница отказа образуване на досъдебно производство срещу Валери Ненов

dennews.bg
02.03.2011
размер на текста:

Валери Ненов излежава присъда в общежитието в село Самораново. Снимка: Топ Спорт

Прокуратурата в Дупница отказа да образува досъдебно производство срещу лидера на ВМРО в Кюстендил Валери Ненов, който в момента излежава присъда от 3 години и 6 месеца за измама в общежитието в село Самораново. Бившият президент на футболен клуб "Велбъжд" и общински съетник бе разпитван от прокурор Димитър Начев по жалбата на 65-годишната дупничанка Снежана Огнянова, която твърди, че е измамена с 20 000 лева.

Наблюдаващият прокурор Димитър Начев е на мнение, че Снежана Огнянова трябва да се обърне към съда.


Пред прокурора Ненов е признал, че действително дължи пари на дупничанката, но сумата е 10 000 лева. Тях той взел назаем заради техен общ бизнес-проект през 2009-а година. На 10-и ноември миналата година Валери Ненов направил и първата вноска за връщане на взетите пари.
Прокуор Начев обясни, че Снежана Огнянова твърди, че разполага с разписка за 20 000 лева подписана от Ненов. Въпреки това, тя все още не е дошла, за да я представи на държавното обвинение и да даде показания, тъй като в момента била в Англия.
Прокурор Начев обясни днес, че Снежана Огнянова трябва да търси правата си в съда, тъй като става въпрос не за измама, а за забава и неуредени гражданско-правни отношения.
Жалбата на дупничанката бе депозирана първо в Районна прокуратура в Кюстендил, но преписката бе изпратена по компетентност в Дупница, тъй като сделката между двамата е била извършена тук.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети