Производители намалиха цените на фиданките заради кризата

Даниела Методиева
19.03.2011
размер на текста:

Стоянка Йорданова е намалила цените, за да не изгуби клиентите си. Снимка: dennews.bg

Производители от Дупнишко се принудиха да намалят цените на фиданките заради кризата. На Централния градски пазар всички дръвчетата от различни сортове се предлагат на цена от 4 лева, докато през есента те вървяха по 5.
Стоянка Йорданова, чието семейство има разсадник за фиданки обясни, че противно на покачването на всички цени, тя не може да си позволи това, защото ще изгуби клиенти и няма да може да пласира продукцията си. Оказва се, че цените на овошките в Дупница са на доста конкурентни цени в сравнение с тези в останалите градове. В София например те вървят по 7-8 лева. Това тя разбрала от клиенти от столицата, които минали през пазара в Дупница, за да си купят овощни дръвчета за вилата. Когато разбрали, че са с такава атрактивна цена, те си купили 20. 
На пазара в Дупница сега се продават фиданки от близо 30 сорта ябълки, сред които и добре познатите ни Златна превъзходна, Червена превъзходна, Златна пармена, позабравената Циганка, Бухавица, Бернска розова и други.
Продават се и различни сортове круши Масловки, ранна череша и сорт Регина, както и любимата за бяло сладко Дроганова жълта. На пазара в Дупница можете да си купите и праскови, нектарини, кайсии, сливи, мушмула, кестен, зерзала и бадемови дръвчета от Поморие.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети