ТЕЦ „Бобов дол” с глоба от 12 хил. лв. за неизпълнение на комплексно разрешително

От РИОСВ-Перник отказват да уточнят за какво точно е санкцията, трябвало им разрешение от централата

dennews.bg
17.03.2011
размер на текста:

ТЕЦ „Бобов дол” е глобен с 12 000 лева за неизпълнение на условиe от вече издадено комплексно разрешително. Санкцията е наложена от РИОСВ-Перник в резултат на проверка, извършена през месец февруари.
Директорът на РИОСВ- Перник Пламен Ангелов пое ангажимент да уточни кое точно от условията в комплексното разрешително не е изпълнено, но след това прехвърли ангажимента на една от своите подчинени, която се обади от неговия мобилен телефон. Първо попита за какво ни е необходима чак толкова информацията в подробности. След като обяснихме, че ТЕЦ Бобов дол е в нашия регион и тази информация касае освен нас и цялото население, тя обясни, че няма как да даде информация за наложената санкция поради простата причина, че наказателното постановление не е влязло в сила. Трябвало първо да се обърне към ръководството на централата, за да получи разрешение и едва тогава да ни информира. Служителката обясни този отговор от своя страна с факта, че била на подчинение хем към РИОСВ-Перник, хем пък имала ангажименти и към ТЕЦ „Бобов дол”.
Заместник-директорът на електроцентралата Владимир Владимиров отказа до коментира наложената санкция, като обясни, че все още не е получил черно на бяло наказателното постановление и не се е запознал с него.
През месец февруари експертите на 16-те регионални инспекции по околната среда и водите в страната са извършили проверки на 1481 обекта и са дали 781 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 66 акта и са издадени 75 наказателни постановления на обща стойност 234 700 лв.
На сайта на Министерство на околната среда и водите бяха публикувани избирателно част от нарушенията на някои от централите, за останалите това остана в тайна.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети