С тренинг за 6 месеца, 3-годишно британче стана най-младия алкохолик

DenNews.bg
14.03.2011
размер на текста:

3-годишно момченце счупи рекорда за на-млад алкохолик във Великобритания, но и тепърва трябва да измине пътя на тежко лечение на нетипичната за деца диагноза.
3-годишното момченце от Бирмингам, чието име не се посочва, редовно е пиело алкохол в продължение на половин година, съобщи „Дейли телеграф“, цитиран от dnes.bg. Най-вероятно за това са помагали и родителите му, които носят отговорност за състоянието на хлапето. Състоянието на момченцето е толкова тежко, че без поредната доза изпада в състояние на абстиненция.
Местното управление на националната служба по здравеопазване съобщава, че от 2008 г. до 2010 г. служителите му са оказали помощ на 13 деца до 12-годишна възраст и 106 на възраст от 13 до 16 години. Всички те са имали алкохолна зависимост.
Други 74 британци на възраст 13-16 години са били приети в същия период в отделенията за спешна помощ с остро алкохолно отравяне.
От благотворителната организация Drinkaware припомнят, че употребата на алкохол в детска и юношеска възраст води не само до създаване на тежка зависимост, но и до дългосрочна увреда на жизненоважни органи като главния мозък, сърцето и черния дроб.
След като се появи информацията за 3-годишния алкохолик, членът на парламента от либералните демократи Лорили Бърт призова правителството да въведе минимална цена на спиртните напитки, за да ги направи по-недостъпни.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети