Бавенето на заплатите ескалира напрежението в общинската болница

dennews.bg
14.03.2011
размер на текста:

Бавенето на заплатите в общинската болница в Дупница е причина да ескалира напрежението сред персонала. Нито сестрите, нито лекарите имат информация за това кога ще могат да получат полагащите им се за януари заплати. Информация от ръководството на болницата няма кой да им даде, а единствено слуховете предавани от уста на уста нагнетяват все повече обстановката.
Според едни заплати ще има утре, според други това щяло да стане до края на седмицата. Най-мрачните прогнози са, че накуп ще бъдат платени възнагражденията за януари и февруари къмм 24-и март.
Успоредно с това днес стана ясно, че сестрите няма как да получат синдикална подкрепа, тъй като единствената структура в общинската болница на КТ „Подкрепа” вече е започнала да се разпада. Нейният лидер Мира Шунтова от хирургично отделение обясни, че от 30 сестри, членуващи при нея, 19 вече са напуснали.
При 11 членове как да организирам протести и чии интереси да защитавам. Истината е, че трябва да бъдем подкрепени първо от ръководството на болницата и едва тогава да предприемем някакви мерки. Такова засега все още няма, явно за да се стигне до това положение някой не си е свършил както трябва работата. Всички вече живеем на ръба на оцеляването, предстои ни да минем и на фотосинтеза, защото няма вече откъде да вземем и назаем”, обясни днес огорчена синдикалната лидерка в общинската болница.
За проблема с бавенето на заплатите за месец януари обясни миналата седмица управителят на общинската болница д-р Любомир Таушански. Шефът на Здравната каса д-р Матей Попниколов обясни миналата седмица, че Здравната каса не е превела парите на общинската болница, тъй като било забавено представянето на отчетите за месец януари.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети