Кадафи превзема Източна Либия

dennews.bg
14.03.2011
размер на текста:

Кадафи постепенно започва да превзема райони в Източна Либия, съобщава news.bg, позовавайки се на Би Би Си. Последният сред градовете и Брега, където лоялни на Кадафи или за изтласкали неговите противници
Упоредно с това Ал Джазира изнесе информация от лагера на бунтовниците, които твърдят, че са си върнали град Брега и са убили 25-има военни, а още толкова са в план.
Войските на Кадафи са успели да изгонят и бунтовници от пристанището в град Рас Лануф, като са използвали срещ тях танкове и самолети.
АФП е по-категорична, като пише, че градовете един по един попадат в ръцете на Кадафи, който бил решен да смаже възстаналите срещу него бунтовници.
АФП отбелязва, че на фона на боевете между силите на Кадафи и бунтовниците, международната реакция е доста бавна. Без постигане на съгласие за конкретни действия завършиха и последните две срещи на НАТО и Европейския съюз, посветени на ситуацията в северноафриканската страна. Очакванията сега са насочени към започващата в Париж среща на страните от Г-8, чиито акцент отново ще бъдат размириците в Либия.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети