Нов стандарт за хляба, но на по-висока цена

dennews.bg
09.02.2011
размер на текста:

Три вида хляб ще произвежда у нас без консерванти по нов стандарт, но и с по-висока цена. Това обяви днес на пресконференция в Министерство на земеделието министър Мирослав Найденов, цитиран от news.bg
Стандартът ще се отнася за бял, „Добруджа" и типов хляб.
С въвеждането на стандарта ще се премахнат стабилизаторите в хляба и той както едно време ще мухлясва след 36 часа, обяви на пресконференцията днес Мирослав Найденов. Той подчерта, че от понеделник ще започне да работи експертен съвет по хляба, който трябва да изготви стандартите в бранша.
„Оставям на хлебопроизводителите да измислят име на новия стандарт, защото аз станах нарицателен със случая „Стара планина", коментира Найденов. Ще се въведат и изисквания за брашното, за да могат хлебопроизводителите да работят с качествена суровина, стана ясно по време на пресконференцията.
„Ще разговарям с Цветан Цветанов и Симеон Дянков за започването на масови проверки по цялата верига на производството на хляба, като в тази инициатива ще участват НАП и икономическа полиция", закана се земеделският министър. Той посочи, че с появата на Агенцията по храните ще се правят и нощни проверки по хлебозаводите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети