Цветанов: Сините сигурно искат Алексей Петров за МВР министър

DenNews.bg
09.02.2011
размер на текста:

Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов не е изненадан от поредното искане на оставката му, този път заявено от „Синята коалиция”.
"Моята оставка от доста време се иска, както от организираната престъпност, така и от политически опоненти. Днес това се материализира в ясно изказване, изразено като позиция от „Синята коалиция”. Това, което може би имат предвид е евентуално Алексей Петров да бъде бъдещият вътрешен министър", коментира Цветанов за агенция БГНЕС.
Според него не е лошо преди да критикуват от „Синята коалиция” да се върнат във времето на тяхното управление 1997- 2001 година.
„Нека ми кажат колко бяха осъдените или разследваните за банковия срив в България и банковата криза, която беше 1996-1997 година. Мотив да бъдат направени поръчковите убийства бяха нерешени финансови взаимоотношения при разпределението и фалирането на банковата система 1997-1998 година", казва още вътрешният министър.
Иначе сините депутати днес се оказаха в синрон с червените си колеги, защото малко след като Иван Костов и Мартин Димитров поискаха оставката на Цветанов, същото направи и „Коалиция за България” в специална декларация, прочетена от депутата Ангел Найденов. Между декларацията на „Синята колация” с посочени шест мотива и тази на БСП има дори припокриващи се изречения. Основните причини са некомпетентност и лошо управление, допуснат пробив в националната сигурност чрез огласяване на класифицирана информация, липса не реформа в МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети