Войводата Валери Ненов ще дава обяснения от затвора по жалба за измама от 65-годишна дупничанка

65-годишната Снежана Огнянова твърди, че е броила 20 000 лева на адвоката, с когото били и в интимни отношения

dennews.bg
08.02.2011
размер на текста:

Валери Ненов е сочен за един от най-успешните президенти на футболен клуб Велбъжд. Снимка Топ Спорт

Прокуратурата в Дупница ще разпитва лидера на ВМРО в Кюстендил Валери Ненов от затворническото общежитие в село Самораново, където излежава присъда от 3 години и 6 месеца за измама.
Ненов, който е и адвокат, бивш президент на футболен клуб „Велбъжд” и общински съветник в Кюстендил ще трябва да дава писмени обяснения чрез шефа на затвора в Бобов дол Борислав Зебеков по жалба, депозирана срещу него от 65-годишната дупничанка Снежана Огнянова, която твърди, че е била измамена от него със сумата от 20 000 лева. Пред държавното обвинение в Дупница дамата твърди, че докато давала парите на Ненов е била в интимни отношения с него, а връзката си двамата поддържали чрез посещения на неговото вила, в дома му и по хотели в София.
Наблюдаващ прокурор по делото е заместник-административният ръководител на държавното обвинение в Дупница Димитър Начев, който пое преписката, след като тя бе изпратена по компетентност от Районна прокуратура в Кюстендил. Той обясни, че вече е изпратил призовка на Снежана Огнянова, за да внесе повече яснота, но в момента тя била в Англия.
В жалбата си дупничанката твърди, че през месец януари 2009-а година се запознали с Валери Ненов на автогарата в Кюстендил случайно. Той й предложил да я закара до Дупница с личния си автомобил. По пътя се заговорили и от дума на дума станало ясно, че Валери Ненов е адвокат. Тогава Снежана Огнянова споделила, че нейна племенница от Пловдив имала проблем с гражданско дело. Тогава Ненов предложил услугите си, като поискал хонорар от 10 000 лева. След като пристигнали в Дупница, Снежана Огнянова отишла до местния клон на банка ДСК и изтеглила от сметката си сумата. Според твърденията й след няколко месеца Ненов й представил протоколи от заседания на съда в Пловдив. Тогава тя решила да потърси неговите услуги и за братовчед, който имал проблем с апартамент в Дупница. За да поеме и неговия случай, Валери Ненов поискал отново 10 000 лева, които Снежана Огнянова му броила на ръка. Тогава той й дал разписка за общата сума от 20 000 лева, в която пишело, че е взел от нея парите назаем. Това била причината Снежана Огнянова да се усъмни и да потърси съдействието на прокуратурата в Кюстендил, въпреки, че на 10-и декември 2010-а година Ненов внесъл по сметката й първата сума от 500 лева.Тъй като деянието е извършено в Дупница по думите на Снежана Огнянова, преписката бе изпратена по компетентност в местната прокуратура.
Според прокурор Начев става въпрос за гражданско-правни отношения и Снежана Огнянова следва да търси правата си пред съда, тъй като е налице разписка за заем, факт е, че Ненов е започнал и да се издължава.
Снежана Огнянова трябва да отговаря и на много въпроси, за да бъде изяснен случая докрай. Тя не е приложила разписката, издадена от Валери Ненов. Не става ясно от жалбата кога е платила на Ненов втората вноска отт 10 000 лева. Не става ясно има ли описан краен срок за връщане на заема и на какви вноски би следвало да става това. Необходимо е да обясни и какви са делата, за които е плащала хонорарите на Валери Ненов и не на последно място да представи справка от банката за теглените от нея суми.
Валери Ненов е в затворническото общежитие в Самораново от 19-и януари, когато под конвой бе приведен от Белодробната клиника в столицата. Той получи присъдата от 3 години и 6 месеца по жалба на медицинската сестра Капка Конявска за това, че тя му е дала 40 000 лева за имот, а като гаранция за евентуална невъзможност да й върне парите, й прехвърлил имот.
След като не получила парите си обратно, Капка Конявска потърсила въпросния имот, но разбрала, че той не е собственост на Ненов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети