Мотивите по делото срещу братя Галеви и приближени вече са в интернет

dennews.bg
08.02.2011
размер на текста:

Мотивите по делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов и петимата техни приближени Апостол Чакалов-Тоци, Георги Блатски, Георги Градевски, Красимир Оков, и Владимир Ангелов-Стъклето вече са публикувани в сайта на Кюстендилския окръжен съд.
Заради закъснението с около 3 месеца председателят на съдебния състав Мирослав Начев бе привикан от колегите си във Висшия съдебен съвет, където пред Комисията по изпълнение на Мерките за организацията на работата на делата с особен обществен интерес трябваше да дава обяснения. Пред колегите си Начев обясни това и което каза пред журналисти, а именно, че делото е доста обемисто, сложно от фактическа и правна страна, разпитани са и 150 свидетели.
В мотивите си, които са събрани в 108 страници, съдията по делото Мирослав Начев е описал подробна какви са били съображенията му да оправдае Пламен Галев и Ангел Христов и Красимир Оков по повдигнатите от прокуратурата обвинения по делото за организирана престъпна група и рекет.
Останалите петима от групата получиха различни присъди.
Апостол Чакалов-Тоци бе признат за виновен по обвинението за побой и получи присъда от 1 година и 4 месеца. Владимир Ангелов – Стъклето получи присъда от 1 година и 4 месеца заради незаконно притежание на боеприпаси
Георги Блатски получи условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда, а Георги Градевски пробация 6 месеца за побой.
Според решението на Кюстендилския окръжен съд от присъдите на четиримата ще бъдат приспаднати месеците, прекарани в ареста на Национална следствена служба в София, докато течеше досъдебното производство.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети