Съдът освободи Алексей Петров от домашния арест

DenNews.bg
07.02.2011
размер на текста:

Алексей Петров Снимка: dnes.bg

Софийски градски съд пусна на свобода окончателно Алексей Петров, отменяйки домашният му арест. От днес Петров е с най-леката мярка за неотклонение-подписка.
Съдът счете, че е налице обосновано предположение за извършен рекет само срещу свидетеля Георги Цветанов, но не прие, че има достатъчно доказателства Алексей Петров да е извършил останалите 6 престъпления, за които е обвиняем, предаде БГНЕС.
На 27 януари 2011 г. на Алексей Петров беше повдигнато обвинение за извършването на 7 престъпления – ръководене и сформиране на организирана престъпна група, изнудване и опит за убийство на Георги Цветанов, изнасяне на информация, която представлява държавна тайна, изнудване спрямо три лица, и помагачество на Марчело Джотолов за друго изнудване.
На 12 октомври миналата година Софийски апелативен съд (САС) освободи от ареста Алексей Петров, като измени мярката му за неотклонение на домашен арест. Преди около седмица пък бившият съветник в ДАНС бе извикан в НСлС, където му бяха повдигнати две обвинения.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети