Яне тествал хората си с играта на оставка

DenNews.bg
07.02.2011
размер на текста:

Яне Янев Снимка: razkritia.com

Лидерът на РЗС Яне Янев, който в петък почти просълзено обяви, че хвърля оставка от партията и се отказва от политиката, заради непосилната болка, но вчера отново беше преизбран за лидер, обясни че така е тествал хората си.
„РЗС е подложена на системен натиск. Исках да проверя дали хората по места и ръководството имат сили да издържат”, обясни поведението си Янев пред „Нова телевизия” и отрече случилото се да е политически театър.
В спектакъла заедно с Янев участва и заместникът му Атанас Семов, за който в промеждутъка между хвърлената оставка и конференцията в неделя дори се предположи, че може да смени Яне.
Политолози пък коментират, че хватката е била необходима, за да се утвърди ръководството, за да се избегнат юридически фалове покрай регистрацията на РЗС за изборите. Всеобщо е мнението и на политолози и на партийци, че с играта на оставка Яне официално е открил предизборната си кампания.
В синхрон с тези очаквания днес той обяви, че страната е в тежко икономическо положение и сутацията е дори по-тежка от тази по време на управлението на Жан Виденов.
Лидерът на РЗС отрече, че Алексей Петров е човекът, който определя кой да бъде начело на РЗС. Той добави, че дори не е ставало въпрос дали ще подкрепят кандидатурата му за президент.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети