Войводи щурмуваха ДКЕВР заради ценовия терор

DenNews.bg
03.02.2011
размер на текста:

Снимка: ВМРО-БДН

Повече от 400 души, предвождани от ВМРО щурмуваха сградата на ДКЕВР и запалиха сметки, заради увеличенията на цените на водата и парното, и исканите увеличения на тока.
Предупредителният протест беше организиран от ВМРО-Българско национално движение пред сградата на ДКЕВР, заради позицията на войводите, че комисията се превръща в адвокат на монополистите. Протестиращите отказаха поканата на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев за преговори, но на него му беше връчено писмо с искания.
Според ВМРО – БНД, увеличенията са спекулативни и ориентирани единствено към печалба на гърба на потребителите във времена на общо поскъпване на живота. Дружествата не
са направили почти нищо, за да повишат качеството на услугата. В същото време държавата – в лицето на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране подкрепя монополистите.
Протестът пред ДКЕВР срещу повишаването на цената на водата в София беше обещан преди седмици. Тогава ВМРО настоя ДКЕВР да не уважава исканията на "Софийска вода" за повишаване на цените и да започне проверка по изпълнението на концесионните задължения от страна на дружеството. ВМРО
обеща протест, в случай че проверката не се осъществи.
Според лидера на войводите Красимир Каракачанов управляващите окончателно са доказали, че харчат безразборно държавните пари и са достигнали до абсурди като сто милиона за подслушване и политически компромати.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети