Фамилия Кадафи започнала да се изнася заедно с богатството си

dennews.bg
28.02.2011
размер на текста:

Семейството на либийския лидер Муамар Кадафи е започнало да се изнася заедно с богатството си, съобщава news.bg, позававйки се на руски издания.
Самолет, за който има съмнения, че е собственост на Муамар Кадафи, е бил засечен на територията на Беларус. Според данните самолетът Dassault Falcon 900EX е излетял от Беларус миналия петък и с него са пристигнали роднини на Муамар Кадафи. Руското издание "Телеграф" разполага с информация, че в Минск е кацнал и самолет Boeing-737, в който е имало пари, ценни книжа, злато и скъпоценни камъни на обща стойност 3 милиарда долара.
В коментар на публикациите на „Телеграф" беларуските власти са заявили, че те категорично не отговарят на истината. Те поясниха, че Dassault Falcon 900EX принадлежи на либийската авиокомпания Libyan Airlines.
Кореспондент на БНР е съобщил, чесемейството на либийския лидер е пристигнало във Виена. Предполага се, че 14 души от семейство Кадафи са избягали в австрийската столица и са отседнали инкогнито във виенския хотел "Империал". Между тях са съпругата и дъщерята на диктатора.
Госпожа Кадафи е честа гостенка в австрийската столица. По информация на австрийските медии тя е била забелязана да пазарува във Виена още при избухването на протестите в Либия.
Междувременно стана ясно, че австрийската "Ерсте банк" още не е замразила банковите сметки на Кадафи по примера на Швейцария и Великобритания.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети