Първан Дангов иска извънредна сесия на ОбС за общинската болница

Десислава Панайотова-Янкова
28.02.2011
размер на текста:

Първан Дангов пита за състоянието на болницата и на последната сесия.

Незабавно свикване на сесия на Общински съвет и оказване на пълна подкрепа за ръководството на общинската болница в Дупница иска бившият кмет и настоящ общински стветник Първан Дангов. Той припомни, че и на последното заседание на местния парламент извън дневния ред е попитал какво се случва с болницата, но отговорът е бил, че всичко е наред.
„Общински съвет е принципал на болницата, ние сме общото събрание и не може да стоим безучастно в момент, в който се правят опити за разпарчетосване и закриване на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Нали си представяте, че ако говорим за частна структура не е възможно общото събрание да мълчи и да се извинява с общата безотговорност”, каза за dennews.bg Дангов.
Според него на извънредната сесия трябва да бъде изслушан управителят на болницата д-р Любомир Таушански, а съветниците да излязат с декларация в защита ръководството.
„На всички е ясно, че има кръгове, включително и в ръководството на общината, които искат упадъка на болницата. По моя информация е имало натиск над Таушански да сключи договори с лабораториите на частната болница на Ени Лефтеров срещу одобряване на клинични пътеки. Цялата отговорност за това което се случва е на кмета Атанас Янев, а най-малко виновен е Таушански. Защо след като неговия договор изтече, не беше намерен нов управител-за да може сега той да бъде винен за всичко. Но какво от това, след като ако не се вземат мерки болницата ще последва съдбата на тази в Бобов дол”, смята още бившият градоначалник на Дупница, според който има сценарии по който общинската болница първо трябва да бъде свита до критичния минимум, а след това закрита.
Дангов пита къде са и съветниците и депутатите от ГЕРБ, след като директорът на областната Здравна каса д-р Матей Попниколов е редиците на герберите.
„Винаги съм казвал, че в Дупница има място и за двете болници, но при равни условия. А сега какво се случва-частаната е изчистила всичко документално, разбира се не без лоби, а за общинската болница има сценарий за закриването й”, каза още Дангов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети