Син на Кадафи мина към бунтовниците

DenNews.bg
25.02.2011
размер на текста:

Кадафи е готов на самоубийство, смята сина му.

Един от синовете на либийския лидер Муамар Кадафи се отметна от него и мина на страната на бунтовниците в Бенгази, градът който вече няколко дни се контролира от опозицията.
Въпреки че първоначално се появи информация, че отметналият се от баща си е Сейф ал-Ислям, всъщност става въпрос за брат му Сейф ал - Араб, съобщава lenta.ru, цитирана от news.bg.
Иранска телевизия съобщи още, че Сейф ал - Араб е намекнал, че баща му обмисля самоубийство или бягство в Южна Америка, в случай на непосредствена заплаха за отстраняването му от власт.
Кадафи най-вероятно се намира в строго охраняема от елитни военни подразделения база, намираща се близо до столицата Триполи, градът който все още му е верен.
Стана ясно още, че либийското правителство е разпоредило да бъдат дадени пари на населението, включително под формата на увеличаване на заплати, субсидии за храна и помощи.
Всяко семейство ще получи по 400 долара, които да помогнат за покриването на увеличилите се разходи за храна поради повишаването на цените, а заплатите на работниците от някои категории в държавния сектор ще бъдат увеличени със 150%.
Сейф ал-Ислям покани журналистите от цял свят да дойдат в Либия и да отразят събитията там. В същото време обаче той предупреди, че непоканени репортери ще бъдат третирани като терористи.
Мждувременно Франция и Великобритания поискаха ООН да приеме резолюция със санкции срещу Либия и пълно военно ембарго срещу Джамахирията. Това обяви френският външен министър Мишел Алио-Мари.
Тя заяви още, че ще предложат членовете на либийския режим да бъдат изправени пред Международния съд за военни престъпления в Хага.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети