Попниколов не води война, резна 49 от пътеките за общинската болница

Не аз определям правилата, каза на пресконференция в Кюстендил днес шефът на РЗОК

DenNews.bg
25.02.2011
размер на текста:

49 от клиничните пътеки, по които кандидатства общинската болница в Дупница са получили отказ. Това стана ясно днес на пресконференция в Кюстендил с шефа на Здравната каса за областта д-р Матей Попниколов и д-р Андрей Стоянов от комисията по оценяване на болниците.
Договор с болницата на д-р Любомир Таушански не е сключен, както и с МБАЛ „Д-р Стоян Сантев” в Бобов дол. Единствено с частната болница на д-р Лефтеров е сключен договор за 121 пътеки от всичките 130 заявени.
Д-р Любомир Таушански е заявил 122 клинични пътеки, очкава се обаче общинската болница да работи през тази година само по 71 и то под условие до 20 май. Причината за това е липсата на договори с микробиологична и патоанатомична лаборатории, за което dennews.bg вече писа.
„Не водя война с никого. 16 г. съм работил в общинската болница, а 7 г. в частната така че не може да се говори, че работя за нечии интереси. Нападките на д-р Таушански не отговарят на истината, а и не аз взимам решенията кои болници да останат и кои не”, каза д-р Попниколов и изтъкна, че за миналата година общинската болница е имала договор за 116 клинични пътеки, но е отчетена дейност само по 85.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети