Иван Минков поема длъжността кмет на Кочериново

Оставам в моя кабинет, нямам от какво да се страхувам, казва заместникът на отстранения от съда Костадин Катин

Десислава Панайотова-Янкова
24.02.2011
размер на текста:

Както dennews.bg предположи Иван Минков (вляво) ще изпълнява длъжността кмет на Кочериново.

Заместник-кметът на Кочериново Иван Минков поема функциите на градоначалник, след като Апелативен съд отстрани от длъжност Костадин Катин, заради течащото срещу него досъдебно производство за престъпление по служба.
Минков обаче няма да се води временно изпълняващ длъжността кмет, каквато е процедурата при отпуск на титуляра, тъй като правомощията на Катин не са прекратени от Общинската избирателна комисия, но ще се представя „за кмет”.
Още след като стана ясно, че Софийски апелативен съд отстрани от длъжност Катин, dennews.bg предположи, че функциите на градоначалника ще бъдат поети от Минков, тъй като със заповед на Катин той е посочен за негов заместник при отсъствие за целия мандат. Иван Минков има право да подписва документи и да взима решения като кмет.
„Няма да се местя в кабинета на кмета, оставам си в моя кабинет...Няма да правим циркове”, каза пред екипа ни Минков, като уточни, че за момента не му се е наложило да подписва документи. На въпрос дали се притеснява обвиненията срещу Катин да не стигнат до него той отговори, че не се страхува, а и има работа за вършене.
Самият Костадин Катин не е стъпвал в общината след решението на съда.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети