Д-р Таушански обяви открита война на д-р Попниколов

Разрешение от шефовете на БЛС и на НЗОК трябва да си набави общинската болница, за да сключи договор с касата

dennews.bg
24.02.2011
размер на текста:

Д-р Таушански обяви днес, че няма да се предава. Снимка: dennews.bg

Управителят на общинската болница в Дупница д-р Таушански обяви днес, че излиза на открита война срещу шефа на Здравната каса в Кюстендил д-р Попниколов и ще продължи, докато не бъдат изпълени условията му за сключване на договор с касата по поисканите 100 клинични пътеки.
Причината за този обрат в отношенията им се оказало последното поставено изискване от страна на д-р Попниколов общинската общинската болница в Дупница да се снабди и да му представи в кабинета официално разрешение от шефа на Българския лекарски съюз д-р Райчинов и на Националната здравна каса д-р Нели Нешева. Това е условието, което е поставил директора на Регионалната здравна каса в Кюстендил д-р Матей Попниколов, за да сключи договор с общинската болница в Дупница.
Тази сутрин управителят на общинската болница д-р Таушански е изпратил представител на здравното заведение, който да се снабди с необходимите разрешителни, които ще бъдат представени по-късно следобяд на д-р Попниколов.
„Излизам открито срещу д-р Попниколов и опитите му да закрие общинската болница. Войната става голяма, но няма да се дам до последно. Попниколов и хората около се опитват да унищожат общинската болница, но аз няма да оставя нещата така. Сега очаквам да поискат от нас разрешение и от папата, но ще изчакам да видя как ще се развият нещата днес. Явно е, че точно сега се правят всякакви опити да се работи в интерес само на частната болница в Дупница. Факт е, че техният лимит е 340 000 лева на месец при около 120 легла. Нашият бе определено да бъде 270 000 лева, а от 247 нашите легла бяха намалени на 180. Тези пари трябва да ми стигнат за заплати, осигуровки, а за гориво и консумативи почти нищо не остава. Не мога да съкратя и хора, защото в такъв случай няма да отговяраме на стандартите”, обясни днес д-р Таушански.
Дали общинската болница в Дупница се е снабдила с необходимите разрешителни и дали ще се стигне до консенсус по време на тежките преговори между д-р Таушански и д-р Попниколов, ще разберем днес следобяд.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети