ЧЕЗ изтормози Дупница с токови удари

Повече от час централнага градска част се превърна в бойно поле на опитите за изпробване на напрежението в мрежата

dennews.bg
22.02.2011
размер на текста:

Токови удари изтормозиха Дупница, като повече от час и половина домакинства, офиси и магазини в централната градска част бяха подложени на невероятно изпитание. През няколко минути токът беше пускан за секунди, след което отново спираше, а броят на тези „опити” от страна на служителите на ЧЕЗ бе трудно да се определи.
Всичко това блокира работата на банкови офиси и фирми. Неколкократните ни опити да се свържем с пресцентъра на ЧЕЗ, се оказаха безуспешни. Никой от централата не вдигна телефон, за да ни информира каква е причината за токовите удари, докога ще продължат пробите и дали има вероятност да има нови спирания на електричеството.
След като токът все пак накрая бе пуснат и издържа на поредната проба на напрежението по мрежата, на редакционните ни телефони започнаха да се обаждат жители от различни квартали в Дупница, за да се оплачат, че подаването на електричество е спряло и там.
Въпреки, че не успяхме да получим отговор за това какви са причините за непрестанните токови удари, ние все пак имаме готовност да публикуваме и становището на електрическата компания. Гражданите на Дупница също искат да разберат какви са причините да бъдат подложени на този тормоз, стана ясно от обажданията на редакционните ни телефони.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети