Дупница осъмна, затрупана от снега

Ровове, изкопани заради газификацията на Дупница в района на синята зона, дебнат за жертви

Даниела Методиева
22.02.2011
размер на текста:

И днес по традиция площада пред общината бе осеян с добре познаните ни купчинки сняг. Снимки: dennews.bg

Дупница побеля и днес градът осъмна затрупан от снега, който валя през цялата нощ. Главните улици бяха почистени за разлика от останалите. Това не се отнасяше за второстепенните, където таксиметрови шофьори са отказвали да обслужват клиенти заради опасността да останат в  преспите. Читатели на dennews.bg се оплакаха, че се е налагало да прават уговорки с диспечерките на централите, че ще излизат на главните и почистени улици, само и само да бъдат обслужени.  Образувалата се киша от разхвърляните сняг и луга се оказа доста неприятно изпитание за пешеходците, които усетиха мокрия сняг и през ботушите си.
Снегът обаче може да се превърне и в истинско изпитание за шофьорите, решили да паркират в района на синята зона при Спортната зала. Там работниците на фирмите-подизпълнители, копаещи за газопровода, оставиха необезопасени изкопите.

Този човек имаше късмета да мине откъв видимата страна на рововете..

 Единствето затрупаните от снега дървени плоскости трябваше да подскажат на хората, че може би не трябва да минават оттам, но за по-разсеяните това може да се окаже фатално. Това се отнася особено за пешеходците, които трябва да бъдат много внимателни и да заобикалят този паркинг, за да не се окажат в някой от рововете. Първи излязоха да почистят от снега собствениците на кафенета и магазини, за да направят жест към клиентите си.

... той може би щеше да пострада, ако беше решил да мине оттук, където снегът е затрупал ръбовете на изкопа. 

Площадът пред общината и днес бе осеян с белите купчинки от сняг, които работниците от временната заетост старателно трупаха с дървените лопати, докато прокарваха пътеки. Техните колеги старателно почистиха всички стълби към Градската градина. Ако дупничани пожелаят да избягат от сивотата на града, могат да направят това успешно, ако се качат в Градската градина, където могат да си припомнят за красотата на зимата.
Повече можете от днешния снежен ден в Дупница да видите в рубриката ни
"Денят в снимки"

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети