Общинската болница в Дупница започна преговори със Здравната каса

dennews.bg
21.02.2011
размер на текста:

Управителят на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански е започнал преговори с шефа на Районната здравно-осигурителна каса д-р Матей Попниколов за предстоящото сключване на договор за броя на клинични пътеки.
Кабинетът на д-р Таушански бе заключен и през целия ден днес той е бе в областния град Кюстендил, за да обсъжда с бившия си колега д-р Попниколов вариантите за постигане на споразумение за одобряване на по-голям брой клинични пътеки за отделенията.
Д-р Таушански обясни, че разговорът днес е бил доста напрегнат, но не пожела да уточнява как точно е протекъл и какви договорки са били постигнати на този етап.
Миналата седмица в Дупница се създаде огромно напрежение след изявленията на д-р Попниколов, че има вероятност общинската болница да бъде закрита заради липса на сертификати за лабораториите по микробиология и патоанатомия.
В отговор д-р Таушански обясни, че няма такава опасност, тъй като все още сроковете на са изтекли. Днес управителят на общинската болница каза, че от Здравното министерство са дали още отсрочка до месец май за въвеждане на документацията както на болницата в Дупница, така и на останалите проблемни в цялата страна.

Успоредно с това д-р Любомир Таушански направи и още едно назначение в хирургично отделение, за да може да защити по-голям брой клинични пътеки там. В края на миналата седмица стана ясно, че от 1-и март отново се завръща съдовия хирург д-р Попов.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети