Закриват частната гинекологична болница в село Мурсалево

dennews.bg
02.02.2011
размер на текста:

Частната гинекологична болница в кочериновското село Мурсалево ще бъде закрита. Това е резултат от проверката на Здравното министерство, на базата на която няма да бъде издадено разрешително за дейността на лечебното заведение. На практика това означава, че лекарите няма да имат право да извършват никаква дейност или казано с други думи, болницата трябва да преустанови прегледите приемите на пациенти.
Освен болницата в село Мурсалево затварят врати и болници във Видин и Сливен, както и черноморското село Китен.
Потърсихме за коментар главният лекар на частната клиника в село Мурсалево д-р Кацарова, която обясни пред dennews.bg, че още не е уведомена за това решение на здравното министерство и няма как да коментира.
„Когато се запозная с цялата документация, вече ще мога да изляза със становище по темата. Ние работим само на частно и нямаме договор със Здравната каса”, бе отговорът на д-р Кацарова.
От Здравното министерство уточняват, че без значение дали имат договори със Здравната каса или работят изключително на свободен прием на пациенти, въпросните четири болници трябва да преустановят дейността си.
Освен д-р Кацарова, в частната гинекологична клиника работят и дупнишкият гинеколог д-р Чернев, д-р Попов от Разлог, д-р Костадинова от Благоевград и д-р Милчева.
В оповестените резултати от проверката на Здравното министерство във всички 312 болници в страната става ясно, че причината да не бъдат издадено разрешителни за работа на четири от тях за следващата една година са непокриване на медицинските стандарти, лоша хигиена или обявяването им в ликвидация.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети