Вдигнаха заплатите във ВиК-Дупница

dennews.bg
18.02.2011
размер на текста:

Заплатите на работниците и служителите във ВиК-Дупница са увеличени. Заповедта е подписана от управителя на водното дружество инженер Василка Бельовска и влиза в сила задна дата от 1-и януари. Това означава, че този месец служителите и работниците ще получат първити си по-големи възнаграждения за месец янари.
Управителят на водното дружество инженер Василка Бельовска обясни, че увеличението на заплатите е от 10 до 20 % и е съобразено с размера на заплатите. За тези, които взимат по-малко, е определен по-големия процент повишение. Този факт Бельовска обясни с желанието й да има някакъв баланс при определянето на заплатите на работниците и служителите.
От наши източници разбрахме, че средно възнагражденията във ВиК са увеличени с по 60 лева. За някои към плика за янари ще бъдат прибавени 100 лева, а за други едва 20 лв.
Повишаването на заплатите във ВиК-Дупница се е наложило заради влизането в сила от 1-и януари тази година на новата Национална класификация на професиите и длъжностите.
Освен това Бельовска можела да си позволи увеличение на заплатите на своите подчинени, тъй като вече била изплатена трупаната с години такса водоползване, а новата вече е вклчена в погасителния план на водното држество.
Заплатите във ВиК последно бяха вдигнати през 2008-а година и това бе причина за остро недоволство от страна на служителите във водното дружество.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети