Съветник напусна ОбС-Кочериново заради ултиматум от работодател

Борислав Радков влива нови сили в опозиционната група на БСП

Десислава Панайотова-Янкова
18.02.2011
размер на текста:

Кънчо Лангов (на снимката прав) попита Радков (втори от дясно на ляво) ще работи ли за интересите на общината.

Общински съветник от БСП напусна местния парламент в Кочериново, заради поставен от работодателя му ултиматум. Поне този мотив беше посочен от председателят на Общинската избирателна комисия Кънчо Лангов.
Молбата за прекратяване на мандата си Иван Гаврилов заявил на 23 ноември миналата година, като посочил за това лични мотиви. След въпрос от страна на кмета на село Стоб Костадин Катранджиев обаче Лангов обясни, че на Гаврилов му било поставено условие „да избере-или да работи за фирмата, в която е служител, или да напусне, ако остане съветник”.
Думите предизвикаха недоумение от част от съветниците на днешното заседание на ОбС и началото на дебат за това колко работеща е демокрацията у нас, щом работодател може да се противопоставя на гласувано от избирателите доверие.
На мястото на Гаврилов в местния парламент влезе дългогодишният съветник, педагог и инженер Борислав Радков. Само осем месеца преди местните избори, той ще влее нови сили в редиците на групата на БСП, която е единствената опозиционна сила в Общински съвет.
На днешното заседание обаче Радков гласува предимно „въздържал се” с обяснението, че не е имал възможност да се запознае обстойно с материалите.
„Бил съм съветник три мандата, така че работата ми е позната. Хвърлих се в политиката още на 21-22 годишна възраст. Това което сега ми прави впечтление е, че заседанията минават без почти никакви дебати, за разлика от първите години на демокрацията когато скандалите бяха част от работата”, обясни за dennews.bg Радков.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети