Обирът в дома на автотърговеца от Бобов дол бил подготвян старателно

Полицейски кучета открили следите на крадците в дерето до къщата

dennews.bg
15.02.2011
размер на текста:

Марияна Огнянова не може да се съвземе още от случилото се в дома им. Снимка: dennews.bg

Обирът в дома на автотърговеца от Бобов дол Огнян Станков е бил подготвян старателно, крадците са следили внимателно жертвите си дълго време. Това сочат действията им при влизането в дома тази нощ, както и факта, че преди два дни от двора на семейството е изчезнало кучето.
Необезпокоявани от никого, крадците влезли през прозореца на хола и тършували по всички стаи. Единственото, което взели със себе си били само парите от сейфа.

Къщата е крайната на улицата, под нея е дерето.


Това обясни пред dennews.bg съпругата Марияна Огнянова, която все още не може да се съвземе от шока, преживяла, когато видяла как всичко в дома им е обърнато наопаки.

От прозореца в дъното крадците влезли и работили спокойно.


Семейството отсъствало от къщата си 3 часа вчера, когато отишли на гости на родителите на Марияна.
„Бяхме поканени от майка ми и баща ми, но се колебаехме и решихме да излезем в последния момент. Тръгнахме към 19 часа, и когато се прибрахме към 22, открихме дома си в безобразно състояние.

Съседите Йордан и Милка Лозанови не са чули нищо.

Дрехите ни бяха извадени от гардеробите и скриновете. До прозореца на хола, през който са влезли крадците, беше оставен телевизора и приготвен сак, в който те поставали лаптоп и цифров фотоапарат. Не мога да ви оприша как се чувствам, по-малката ми дъщеря, която е на 16 години сега не смее да остане и за минута сама. По-голямата, която е студентка в София си дойде, за да помага в подреждането”, обясни Марияна Огнянова.
Криминалистите пуснали в действие днес и полицейски кучета, които надушили следите на крадците, които водели към дерето до дома на семейството. Най-вероятно обирджиите са се измъкнат с кола, която е била паркирана до местния казан за ракия.
Съседите на потърпевшите Йордан и Милка Лозанови обясниха, че нищо не са чули. Разбрали за обира, когато снощи пристигнала полиция.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети