Съдебна експертиза може да доведе до обрат в процеса Белнейски

dennews.bg
11.02.2011
размер на текста:

Съдебна експертиза може да доведе до обрат в процеса за убийството на сестри Белнейски. Доцент Мария Грозева, която бе ръководител на първата съдебно-медицинска експертиза заяви в съда днес, че че смъртта на сестрите Белнейски е настъпила на 31 януари 2006 г., а не както се твърдеше досега, три дни по-рано- на 28-и януари. За този ден обвиняемият Георги Колев има желязно алиби, твърдят неговите адвокети, съобщава vesti.bg.

На петия ден от процеса днес в Окръжният съд в Пазарджик за убийството на двете сестри през 2006 г. ръководителят на първата сдебно-медицинска експертиза по случая доц. Мария Грозева заяви, че аутопсията е била направена на 1 февруари 2006 г. сутринта. По време на нея било установено, че смъртта на момичетата е настъпила между 14 и 20 часа по-рано. От думите на Грозева в съдебната зала стана ясно още, че не е бил намерен биологичен материал в телата на момичетата. Д-р Грозева обясни пред съда, че екипът от патоанатоми не е бил допуснат за оглед на мястото в местността "Грамадите", където са открити труповете на Белнейски.

Според доц. Грозева извършителят на убийството на сестрите Белнейски е един човек, защото начинът, по който момичетата са изнасилени и убити, е идентичен.

Водеща причина за смъртта при едната сестра била черепно-мозъчна травма, а при другата - също черепно-мозъчна травма, но комбинирана с коремна травма.

По думите на Грозева не може да се изключи възможността за преминаване на автомобил през главата на Росица Белнейска.

Единственият обвиняем по делото, 31-годишният Лазар Колев има желязно алиби за дните от 9 ч. на 28 януари до вечерта на 31 януари включително, казват защитниците му.

Сестрите Христина и Росица Белнейски бяха открити мъртви в края на януари 2006 г. в местността "Грамадите" между Брацигово и Пещера, а единственият задържан по случая е Лазар Колев.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети