По примера на Ангел Бончев и Киров си иска откупа от „Наглите”

DenNews.bg
11.02.2011
размер на текста:

Киро Киров Снимка: БГНЕС

По примера на Ангел и Камелия Бончеви, които поискаха да им бъдат върнати 157 хиляди евро, които през лятото на 2009 г. дариха на фондация "Утре за всеки" по заповед на бандата "Наглите", бизнесменът Киро Киров също направи искане за връщане на платения от сина му откуп.
Киров е подал граждански иск за връщане на откупа в размер на 517 000 евро платени на бандата за отвличания „Наглите”, информира агенция "Фокус".
Днес бизнесменът даде показания по делото образувано срещу Ивайло Евтимов, Прокопий Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав Лебешковски, Павел Петков, Митко Лебешковски, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев, които според прокуратурата образуват бандата"Наглите".
„Това е дело на държавата и тя ще води процеса, но все пак съм подал иск за неимуществени щети”, каза Киров уточнявайки че надеждата да си върне откупа е нищожна. Според него вредите, които са нанесени върху бизнеса му вследствие на отвличането, са в много по-големи от стойността на платения откуп.
От показанията на Киров пред съда стана ясно, че при отвличането си той е бил в състояние да си спомни единствено телефонния номер на сина си, дори и него объркал.
Киро Киров беше похитен на 27 март 2009 г. пред гаража на дома си в Банкя.
Трима души, които той помислил за полицаи, го хванали и вкарали в багажника на джип. Един от тях останал с него в багажника. Удрял го, защото Киров се опитвал да избие страничното огледало на колата, спомня си бизнесменът.
След известно време отвлеченият е прехвърлен в друг автомобил, с който бил откаран до помещението където прекарал 17 дни.
„Нямах никаква видимост, защото имах качулка на главата. Бях с белезници”, разказва Киров, цитиран от news.bg.
Tой определи стаята, в която е бил заключен като кутия. Помещението било облицовано от всички страни с талашит. Вътре имало лампа, печка-духалка, дюшек, нещо като възглавница и химическа тоалетна.
В съдебната зала днес подсъдимият по делото Кирил Кирилов зададе въпроси на свидетеля Киро Киров дали вижда професионално поведение от страна на похитителите при отвличането. Свидетелят отговори, че е в съдебната зала да казва какво се е случило, а не какво си мисли. Киров допълни, че не е могъл да реагира по време на похищението.
Друг от свидетелите по делото срещу групата за отвличания "Наглите" – Борислав Атанасов, разказа, че е бил държан 14 дни в плен от тях. Атанасов е отвлечен на 27 юли 2009 година. За освобождаването си е платил 263 хиляди евро.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети