Съдят Юзеир Юзеиров за трафик на хора в Белгия

DenNews.bg
11.02.2011
размер на текста:

Юзеир Юзеиров (на преден план) и брат му Али. Снимка: bTV

Прочулият се с опита за учредяване на мюсюлманската партия ОТОМАН у нас и построяването на паметника на турския войн в село Славяново Юзеир Юзеиров ще бъде изправен днес пред съда в Белгия по обвинение за трафик на хора.
Юзеиров е бил задържан преди пет дни, но информацията в България е била потвърдена бавно, защото при пътуванията си в Европа той се представя с българското си име Росен Йорданов, информира с подробности bTV.
Това е вторият арест на Юзеиров в страната. Срещу него има две висящи дела за измама и фалшифициране на документи.
У нас братята Юзеирови станаха известни с опитите да учредят мюсюлманска партия ОТОМАН. Миналата година те бяха обвинени в организиране на партия на религиозна основа, в провеждане на митинг-събрание на незаконна партия, както и в едро хулиганство, заради строителството на паметника на незнайния турски войн в село Славяново, който беше съборен от властите, допълва агенция БГНЕС.
Пред bTV братът на Юзеир Юзеиров-Али Юзеиров разви защитната теория, че арестът е опит за опетняването им. По думите му Юзеир е бил задържан след направена полицейска проверка в едно от заведенията им в Белгия. Ченгетата са установили няколко клиенти без документи, а единият казал че личните му документи се държат от Юзеиров.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети