Ученик-камикадзе уби 30 кадети в Пакистан

dennews.bg
10.02.2011
размер на текста:

Снимка: Интирнет

Ученик камикадзе се е самовзривил и е убил 30 кадети до военна база в пакистанския град Мардан, съобщава news.bg, позовавайки се на АП.
Облечен в ученическа униформа, тийнейджърът дошъл от намиращото се наблизо училище и успял да влезе в силно охранявана зона до военната база. Той успял да активира взривното устройство на плаца, където в този момент е имало новобранци.
Отговорността за терористичния акт са поели талибаните в Пакистан, потвърдил е говорителят им Азам Тарик. „С гордост поемаме отговорността за тази самоубийствена атака”, е обявил пред „Франс прес” днес Тарик, който е подчертал, че атентатите са в отговор на атаките с безпилотните американски самолети и ще продължат, докато те не спрат.
Това е вторият по мащабите си самоубийствен атентат в Пакистан, след като жена се взриви в пункт за раздаване на храни на ООН в племенния регион Баджаур. Тогава загинаха 43 души.
Пакистан страда от почти ежедневни самоубийствени атентати, свързани с талибаните и „ал-Кайда" откакто властите извършиха кървав щурм срещу ислямисти в джамия, разположена в Исламабад през юли 2007г. Повечето, подобно на днешния взрив, са в северозападната част на страната, разположена близо до племенните региони, които, според Вашингтон, са най-опасното място на земята.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети