Бивш ОбС-председател развива схеми „батко и братко” по бобовдолски

„Двама съветници прикриха нарушенията на кмета срещу постове в Местната инициативна група, друг се продаде заради приятелката си”, твърди Димитър Атанасов

Десислава Панайотова-Янкова
10.02.2011
размер на текста:

Димитър Атанасов Снимка: dennews.bg

С гарантираното участие в Местната инициативна група, която има за цел да разработва стратегия и проекти в помощ на бизнеса, са били купени гласовете на двама общински съвтеници в Бобов дол. Това смята атакистът и бивш председател на местния парламент в миньорската община Димитър Атанасов. Според него с неуспелия вот на недоверие срещу сегашния ОбС-шеф Нели Карипова наяве са излезли личните интереси, прокаравани в общинския съвет, и схеми за облагодетелстване.
Атанасов открито обвини заместникът на Карипова Иван Георгиев, бившият председател на ОбС Димитър Ганчев и съветникът Павел Нинов, че са продали интересите на Бобов дол, заради лична изгода.
„Как са вербувани? Много елементарно-чрез Местната инициативна група. Иван Георгиев-предаде себе си и бобовдолската общественост, защото утвърди нарушенията, които са извършвани през цялата година от кмета Алексова с неизпълнението на решенията на ОбС и бюджета които беше утвърден. Павел Нинов гласува за актуализацията, заради приятелката му. Същото се отнася и за Димитър Ганчев- избран за председател на МИГ.
Това са тримата, които обърнаха каруцата. А искането за оставката на Карипова беше, за да се отклони вниманието от нарушенията по бюджета, защото ако не беше актуализацията през декемрви кметът трябваше сега да е на прокурор. С актуализацията бяха изчистени всички нарушения и сега не може да разберем къде са парите и за какво са похарчени”, обяснява Атанасов.
Според него в схема от зависимост са и вносителите на вота на недоверие към Карипова. „Какво да говорим за тях-на кой жена му работи в ОбС, кой в мината. Това са хората на които им се казва как да гласуват. Те не искат да проумеят едно-че нанасят вреда на община Бобов дол, защото за четири години едно пиронче не е забито”, казва още атакистът.
Според него и в други общини се говори за нарушения, както в Дупница и Сапарева баня, „но там хората правят нещо за общините си”.
„Не съм изненадан. Това го казват хора, които плетат постоянно интриги. Атанасов това го повтаря от една година. Даже веднъж бях с Валери Радлев заедно и Атанасов му се обади по телефона да го заблуждава, че в момента аз, Ганчев и Нинов сме се събрали да правим нова група. Интриги! Но аз съм друг тип човек, затова избягвам вече и да взимам думата на сесиите, да кометирам, защото съм разочарован”, обясни Иван Георгиев.
Що се отнася до участието му в МИГ той обясни, че и той и Димитър Ганчев са избрани да представляват общината с решение на ОбС.
„А за актуализацията на бюджета гласувах „за”, макар че много се чудих до последно. Да не говорим, че точно тогава и БСП, и „Атака”, и Карипова ме изоставиха сам на сесията. Те не бяха, но аз бях длъжен да присъствам, като заместни-председател и трябваше да водя заседанието”, обясни още Георгиев, който е категоричен, че твърденията, че е вербуван са напълно безпочвени.

Същото декларира и Павел Нинов. По думите му той е подкрепил актуализацията, защото са били изпълнени всички поставени от него условия при гласуването на актуализацията през август, а именно подобряване на улиците в града.

"Що се отнася за твърденията на Атанасов-това може да го направи само човек, който цял живот се занимава с подмолни неща и търси облага", отсече Нинов.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети