Община Дупница къса с „Аса Шеле” до 2 дни, ако не почне да чисти

dennews.bg
09.12.2011
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев е поставил ултиматум пред почистващата фирма „ Аса Шеле”. Ако не започне редовното извозване на сметта и не бъде правено опесъчаване на улиците заради заледяването, договорът, който изтича през месец януари следващата година.
Въпреки, че общината все още дължи на почистващата фирма около 2 млн. лв., никъде в договора няма клауза, в която „Аса Шеле” да преустановява работата си на такова основание.
Оказва се, че има квартали, в които работници на фирмата не са изхвърляли контейнери с отпадъци вече цял месец, а според договора, сметосъбирачните машини трябва да минават по 5 пъти.
Оказва се, че пак според анекс, подписан към договора от екскмета Янев, общината трябва да плаща всеки месец по 80 000 лв.. Но на практика насрещен контрол не е осъществяван от нито един от служителите от отдел „Екология”. При разплащане с фирмата освен подписа на кмета, няма становище на специалисти за качеството на извършената работа. Пак проверка е установила, че при наличието на 1 300 контейнера тип „Бобър”, според представените фактури от „Аса Шеле” месечно са почиствани 20 000.
Що се отнася до опесъчаването при сняг и заледяване, тази сутрин колите на фирмата са минали само по главната улица, а второстепенните са останали необработени.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети