Съдят Цар Киро за средния пръст към „поданиците”

DenNews.bg
09.12.2011
размер на текста:

Ромският тартор Цар Киро може да бъде съден за непристойно поведение и дребно хулиганство заради размахания среден пръст пред жители на Катуница и журналисти след вчерашното заседание на Районен съд-Асеновград.
Това става ясно след като прокуратурата се самосезира по публикациите в медиите. Държавните обвинители поискаха Кирил Рашков да бъде подведен под отговорност заради обидния жест. Подобен случай имаше преди няколко години с Будимир Куйович.
Процесът срещу Кирил Рашков би трябвало да стартира на 23 януари. Повдигнати са му обвинения за заплахи за убийство срещу Веселин Христев и срещу Иванка Петрова, настойник на убития на 23 септември в село Катуница Ангел Петров.
От 20 дни обвиненият в закана за убийство ромски бос е преместен в затворническата болница, добавя bTV. Съдът обаче не уважи молбата му за по-лека мярка за неотклонение и поиска да бъде назначена тройна съдебномедицинска експертиза. По състоянието му трябва да се произнесат кардиолог, съдебен лекар и ендокринолог.
Експертизата трябва да е готова до 21 декември. А на 22 декември ще стане ясно дали мярката на Рашков ще бъде заменена с по-лека.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети